Voorlichting | Columbus Cannabisstore Harderwijk (2024)

Lees hier meer over het gebruik, verslaving, vaporizers en meer!

Informatie over het gebruik

Wiet, hasj en het verschil

Sativa en Indica en het gebruik

Vaporizers

Wiet, Hasj en het verschil

Wiet krijg je door de bloemtoppen (ook wel gewoon toppen genoemd) van de vrouwelijke wietplant (Cannabis Sativa Columbia) te drogen en te verkruimelen. Het wordt ook wel marihuana genoemd en heeft een sterke typische geur. Als je eenmaal weet hoe het ruikt dan herken je het meteen. Wiet is groen of grijsgroen. Je hebt veel verschillende soorten wiet en het varieert per soort hoe sterk het is en wat voor effect het op je heeft. In onze shop kun je verschillende soorten wiet kopen. Lees hier het verschil tussen de Sativa en Indica wiet.

Hasj is donkerbruin tot bijna zwart en is de hars van de vrouwelijke plant. De hars wordt gekneed en daar worden weer kleine plakjes van gemaakt. Hasj moet je op een andere manier in jouw joint met tabak of vaporizer verkruimelen dan wiet. Dit omdat je het stuk hasj eerst moet opwarmen om er een stukje vanaf te krijgen. Net zoals bij wiet, zijn er verschillende soorten hasj.

De kwaliteit van wiet of hasj varieert enorm. Wij doen ons best om je de beste kwaliteit te verkopen. Laat ons graag weten wat je van onze wiet of hasj vindt!

Wat is het verschil tussen Sativa en Indica?

Je hebt twee verschillende soorten wiet:

Indica

Als je een Indica soort rookt dan worden de effecten vaak omschreven als “stoned”. Een slaperig of dromerig gevoel komt hier vaak bij kijken. Je hebt misschien het idee dat je sensaties op scherp gezet zijn. Je kunt bijvoorbeeld merken dat je smaak, aanraking en geluid sensaties versterkt zijn. Als je stoned bent dan voel je je vaak relaxed en kalm. Je neemt over het algemeen minder moeite voor dingen.

Sativa

Bij het roken van de Sativa soort wordt het effect vaak omschreven als “high”. Je hebt zin in dingen en vaak heeft de Sativa een positief en vrolijk effect. Je wordt hier waarschijnlijk minder slaperig van en brengt voor velen een creatief proces op gang. Als je high bent heb je meestal meer zin om iets te gaan doen. Als je samen met anderen high bent levert dit meestal erg creatieve, filosofische gesprekken op.

Alhoewel deze omschrijvingen vrij algemeen zijn, heeft wiet of hasj en de Sativa of Indica soort veel verschillende effecten op iedereen. De een ervaart ‘stoned’ als een hele prettige ‘status’ de ander heeft liever een ‘high’. De effecten hierboven omschreven zijn voornamelijk positief maar bij sommige mensen zijn de effecten anders en wordt het zelfs als vervelend ervaren, dit is per persoon verschillend.

De kwaliteit van wiet of hasj varieert enorm in de markt. Wij doen er alles aanom je de beste kwaliteit te verkopen.Mocht je feedback hebben over onze wiet of hasj, laat het ons dan weten.

Terug naar het menu

Vaporizers

Wij denken, samen met veel wetenschappers, dat het roken van tabak een ongezonde bezigheid is. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor meerokers. We snappen dat dit botst met het verkopen van wiet en hasj, waar doorgaans tabak voor gebruikt wordt. Maar dat hoeft niet!

Wij zijn groot voorstander van het gebruik van een vaporizer. Een vaporizer biedt een alternatieve methode waarbij de tabak en wiet niet verbrand worden, maar verdampt. Een onderzoek van de Universiteit van Californië heeft aangetoond, dat de gebruiker van een vaporizer vrijwel geen schadelijke verbrandingsproducten binnen krijgt.

Een vaporizer is een kleine ‘oven’ die met plantaardig materiaal, zoals wiet of hasj, verhit tot ongeveer 220 graden Celsius, daardoor verdampen de verschillende onderdelen van de wiet, zoals het THC, maar ook andere werkzame stoffen in de wiet.

Er is een grote verscheidenheid aan vaporizers te koop. Laat je goed voorlichten over welke vaporizer je wilt aanschaffen. Er is veel verschil in kwaliteit, je hebt hele dure tot minder dure. In onze shop hebben we een verscheidenheid aan vaporizers beschikbaar en onze medewerkers informeren je graag hierover.

Terug naar het menu

Voorlichting | Columbus Cannabisstore Harderwijk (1)

Een veilige haven in deshop

Binnen in de shop

In de Columbus Cannabis Store willen we een veilige, sociale en aangename omgeving creëren waar zowel cannabisgebruikers als niet-cannabis gebruikers kunnen samen komen voor gezelligheid in een sociale setting. Harderwijk is een relatief kleine gemeenschap waar cannabisgebruikers elkaar kennen en waar het niet erg zou moeten zijn om een jointje te gaan roken bij Columbus. De shop is een ‘thuishaven’ voor velen, net als een stamkroeg.

Voorlichting | Columbus Cannabisstore Harderwijk (2)

Keurmerk veilig uitgaan

Stichting Columbus Cannabisstore doet mee met het Keurmerk Veilig Uitgaan (KVU). Dit is een samenwerking tussen horecagelegenheden, politie en gemeente om het veilig uitgaan te bevorderen.

Voorlichting | Columbus Cannabisstore Harderwijk (3)

Budget voor de regio

We maken budget vrij om samen te werken met scholen en andere sociale, culturele en maatschappelijke instellingen voor educatie en voorlichtingsprogramma’s.

Voorlichting | Columbus Cannabisstore Harderwijk (4)

Voorlichtingsprogramma's

We zijn momenteel bezig met het opzetten van voorlichtingsprogramma’s die kunnen worden ingezet op scholen en bij andere sociaal-maatschappelijke instellingen. Deze programma’s helpen erbij om meer bekendheid te geven aan cannabis, de effecten, de risico’s, verslaving maar ook de sociale factoren voor de gebruikers.

Terug naar het menu

Voorlichting

We hebben met onszelf en bijv. de gemeente Harderwijk afgesproken dat we zowel gebruikers als niet gebruikers informatie geven over de softdrug marihuana en de gevolgen van overmatig gebruik. Zo maken we budget vrij om samen te werken met verslavingszorg instituten zoals Een ToekomsT en Tactus.

Terug naar het menu

Wanneer gebruik ik teveel?

Er zijn geen duidelijke richtlijnen te geven over wat nou echt teveel is. Als je bijv. elke dag drie joints rookt, kan dit teveel zijn. Je loopt dan het risico afhankelijk te worden van cannabis. Toch hebben wiet en hasj verschillende effecten en zelfs verschillende soorten kunnen een andere uitwerking op jou hebben. Ook is hoe ieder persoon ermee omgaat totaal verschillend; en kan het gebruik meer of minder problematisch zijn in verschillende levensfases. Luister vooral goed naar jouw eigen lichaam en geest en je kunt altijd bij ons terecht als je meer informatie wil over de effecten of als je vragen hebt over wat het effect op jou is!

Soorten gebruik: van experimenteeltot afhankelijkheid... Lees meer!

Om toch wat houvast te geven worden er vaak vijf vormen van cannabisgebruik onderscheiden:

  1. Experimenteel gebruik. Je rookt af en toe een joint en als je rookt, rook je een minimale hoeveelheid. Experimenteel gebruik is prima in de hand te houden. Zeker als er genoeg tijd tussen zit, hoef je niet bang te zijn dat je snel een verslaving opbouwt.
  2. Sociaal gebruik. Je blowt af en toe en dan vooral samen met anderen, voor de gezelligheid. Het kan i.c.m. drank verkeerd vallen en het kan leiden tot vaker gebruik, maar grote risico’s zijn er nog niet.
  3. Probleemgebruik. Cannabis gaat een steeds grotere rol spelen in jouw leven. Je gebruikt het bijv. Om je beter te voelen en onrust te verdrijven. Je rookt meerdere keren per week, of zelfs dagelijks. Dit is het punt om goed in de gaten te houden; en te minderen of het anders te gebruiken.
  4. Misbruik. Wanneer er misbruik optreedt is het gebruik problematisch. Het kan zo zijn dat je door cannabis niet meer aan je werkzaamheden toekomt of zelfs in de problemen raakt. Het betekent nog geen afhankelijkheid, maar is een onwenselijke vorm van cannabisgebruik.
  5. Afhankelijkheid. Als je afhankelijk bent van cannabis, wordt vrijwel jouw hele leven door het gebruik van cannabis beheerst. Je merkt negatieve gevolgen op lichamelijk, psychisch en sociaal gebied. Je kunt last krijgen van geheugenproblemen, slechtere conditie, vermoeidheid, somberheid, ruzie met je partner of eenzaamheid. Herken je dit bij jezelf?

Je kunt altijd bij ons terecht voor hulp bij het stoppen of als je met iemand wil praten over jouw afhankelijkheid.

Help, ik wil stoppen. Wat moet ik doen?

Wanneer je merkt dat jouw gebruik een probleem aan het worden is, of je gewoon hulp wilt met het stoppen met blowen, aarzel dan niet om een van onzemedewerkers aan te spreken. Zij zullen, in een vertrouwelijke omgeving, het gesprek met jou aan gaan en je daar waar mogelijk helpen of met iemand in contact te brengen die dat kan. Zo werken we bijvoorbeeld nauw samen met Een Toekomst of Tactus Harderwijk.

Voorlichting | Columbus Cannabisstore Harderwijk (5)

Maatschappelijke functie

We dragen graag op een positieve manier bij aan de maatschappelijke discussie over het coffeeshop beleid en we willen laten zien dat het mogelijk is om een veilige en sociale omgeving te creëren voor wiet of hasjgebruikers.

We hebben een bestuur waarin een schat aan horeca-ervaring zit en ervaring uit het gemeentelijke bestuur. Mensen die weten hoe het is om een jointje te roken, maar die zich ook bewust zijn van de gevolgen van het roken van marihuana en tabak. Met deze ervaring en kennis kunnen we gesprekken voeren met belangrijke stakeholders, gemeenten en andere instellingen om het gebruik van marihuana bespreekbaar te maken en om de juiste informatie en voorlichting te geven.

Terug naar het menu

Voorlichting | Columbus Cannabisstore Harderwijk (2024)

References

Top Articles
truckoo | Gebrauchte LKW mit einem Klick kaufen | Truckoo
Bouwkranen Te Koop | CraneTrader Nederland
Computer Repair Tryon North Carolina
Madden 23 Solo Battles
Pobierz Papa's Mocharia To Go! na PC za pomocą MEmu
Spaghetti Top Webcam Strip
Amazon Warehouse Locations - Most Comprehensive List 2023
Tyson Employee Paperless
Kimpton Hotels In Charleston Sc
Caldwell Idaho Craigslist
The Closest Dollar Store To My Location
DRAGON BALL Z - Goku Evolution - Light Canvas 40X3 NEU • EUR 37,63
Faotp Meaning In Text
Myjohnshopkins Mychart
Huniepop Jessie Questions And Answers
Chester Farmers Market vendor Daddy's a Hooker: Ed Lowery happy fiber artist for 65 years
Karen Canelon Only
Summoner Weapons Terraria
Dmv Leestown Rd
Journeys Employee Discount Limit
P.o. Box 30924 Salt Lake City Ut
15:30 Est
Does Publix Have Sephora Gift Cards
Evertote.ca
Kawasaki Ninja® 500 | Motorcycle | Approachable Power
Aleksandr: Name Meaning, Origin, History, And Popularity
Hartford Healthcare Employee Tools
Death Valley National Park: The Complete Guide
Gran Turismo Showtimes Near Epic Theatres Of Ocala
Restored Republic December 1 2022
Gracex Rayne
Comcast Xfinity Outage in Kipton, Ohio
Google Flights Missoula
Diablo 3 Metascore
Intriguing Facts About Tom Jones Star Hannah Waddingham
Pressconnects Obituaries Recent
Z93 Local News Monticello Ky
Ece 2300 Osu
Now 81, Wayne Newton Will Soon Mark 65 Years as Mr. Las Vegas
02488 - Uitvaartcentrum Texel
Petra Gorski Obituary
Scott Deshields Wife
Lewisburg Tn Jail Mugshots
Lifetime Benefits Login
Used Cars For Sale in Pretoria | Quality Pre-Owned Cars | Citton Cars
Breckie Hill Shower Gif
Myrtle Beach Pelicans Stadium Seating Chart
What Does Wmt Contactless Mean
Voertuigen Geluiden - Pretlettertjes
Shaver Lake Webcam Gas Station
Evil Dead Rise Showtimes Near Regal Destiny Usa
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 5891

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.